Poštovane balogovke i balogovci,

razigrani maštorisci i dojmljivi krasnozborci, 

 

najljepša vam svima hvala što ste i ove godine u velikom broju sudjelovali u natječajima vaše i naše Balogijade! :)

Nadam se da vas je natječaj razveselio, da vam je bilo lijepo te da ste se svi dobro zabavili uz našeg dragog Zvonimira Baloga! 

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo ni ovaj put nije imalo lak zadatak izdvojiti likovne radove i krasnoslovno-scenske izvedbe koje 

su, po njihovu sudu, bile najuspjelije, no nakon prosudbe svih radova odabrani su laureati u obama natječajima, kao i likovni radovi 

koji će sudjelovati u likovnoj izložbi 6. Balogijade! 

Rezultate možete pogledati na poveznicama na kraju ovoga teksta!

 

Čestitam svim laureatima na nagrađenim izvedbama i likovnim radovima - bili ste izvrsni i samo tako nastavite! Bravo!

Međutim, isto tako čestitam i svim učenicama i učenicima koji su u natječaju sudjelovali; mnogo smo to puta čuli i možda zvuči tek kao neka vrsta utjehe, ali zaista je istina da je iznimno važno i sudjelovati. Vi, dragi učenici, svojom živošću, energijom, optimizmom, kao i voljom i trudom koje ulažete u svoje izvedbe i svoje likovne radove, činite naše društvo boljim, ljepšim, ugodnijim, radite nešto jako dobro - prije svega za sebe, ali i za druge, vaše učitelje, roditelje, sve one koje činite ponosnima i koji se trude da postanete dobri ljudi. Sjajan je osjećaj sudjelovati u nečemu lijepom, nije li? :)

Zbog toga ne morate biti (previše) tužni ako ove godine niste bili među laureatima; najvažnije je da ste dali sve od sebe i - sudjelovali! Hvala vam na tome!

Zahvalnice i pohvalnice svako će dijete dobiti na adresu škole tijekom mjeseca lipnja, a na završnoj svečanosti 6. Balogijade dodijelit ćemo i 10x2 ulaznice za Nacionalni park Krku - njih može osvojiti svaki učenik koji je sudjelovao u natječaju, neovisno o tome nalazi li se među laureatima ili ne, jer se ulaznice izvlače po principu slučajnog odabira. Sretno svima! :)

 

Zahvaljujem svim mentoricama i mentorima, roditeljima i školama na pripremi djece za sudjelovanje na Balogijadi - primili smo više od 800 radova iz 153 hrvatske osnovne škole, kao i iz Hrvatske nastave u Švicarskoj, na čemu posebno zahvaljujem kolegicama. Zahvalnice učenicima, naravno, poslat ćemo i u Švicarsku. :) 

Kao manifestacija trudimo se biti maksimalno posvećeni djeci i za njih organizirati lijep dječji učenički natječaj, stoga će nas i ove godine razveseliti vaši komentari, prije svega ono što možemo popraviti da bi sve bilo i bolje, što nam je svima cilj. Ove smo godine digitalizirali prijave učenika na natječaj, do iduće godine nastojat ćemo to i usavršiti, a svaki ćemo prijedlog razmotriti.

 

Završna svečanost 6. Balogijade održat će se u Svetom Petru Čvrstecu 29. svibnja 2024. godine s početkom u 11 sati. Na nju će biti pozvani svi laureati u likovnom i krasnoslovno-scenskom dijelu natječaja, dakle ukupno 40 učenika zajedno sa svojim mentorima, moguće i roditeljima, ravnateljima i sl. Zbog nemogućnosti da primimo veći broj ljudi na završnu svečanost, nažalost, ne možemo pozvati i sve učenike koji sudjeluju u likovnoj izložbi, ali, naravno, ako tko želi doći, uvijek je dobrodošao. Likovna izložba otvorena je do kraja nastavne godine u Područnoj školi Sveti Petar Čvrstec (općina Sveti Ivan Žabno) i može se razgledati u bilo kojem terminu uz najavu meni kao voditelju Balogijade, a svi će radovi s likovne izložbe biti uvršteni i u likovni zbornik 6. Balogijade koji će dobiti svi sudionici likovne izložbe, svi laureati i njihovi mentori, kao i svaka škola čiji su učenici sudjelovali u Balogijadi.

 

Mentori nagrađenih učenika bit će izravno kontaktirani i obaviješteni o svim detaljima organizacije završnog svečanog programa Balogijade tijekom idućega tjedna. Hvala još jednom svim balogovkama i balogovcima na lijepom balogovskom druženju. Drago nam je i preporučujemo se i dogodine, a vijesti o završnoj svečanosti moći ćete pročitati, kao i sve pogledati, na našoj web-stranici.

 

Pišimo i rišimo i dalje balogovski, živjeli! 

Tomislav Hrebak, voditelj Balogijade

 

6. Balogijada - rezultati krasnoslovno-scenskog natječaja

6. Balogijada - rezultati likovnog natječaja