Druga Balogijada

 

2. Balogijada, u obliku u kojemu je planirana i za koju je početkom 2020. godine i raspisan natječaj, nažalost se morala otkazati zbog poznate društvene, a time i odgojno-obrazovne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Uzimajući sve okolnosti u obzir, gdje smo na prvo mjesto i dalje, kao i uvijek, stavljali sigurnost naših učenika, najrazumnijim smo rješenjem smatrali otkazivanje Balogijade u planiranom obliku.

Međutim, nismo htjeli u potpunosti prekinuti radost balogovske igre pa smo na dan kada se 2. Balogijada trebala održati, 5. lipnja 2020., kolegama učiteljima, njihovim učenicima, ali i svim drugim zainteresiranima na programu Televizije Križevci i web-stranici naše škole prikazali zanimljiv dokumentarni film o Zvonimiru Balogu pod naslovom Naš Zvonimir Balog – igrotvorni genij. Film je samo za tu prigodu snimio i realizirao Tomislav Hrebak, voditelj Balogijade, čiji je to ujedno bio i autorski filmski prvijenac. Prethodno smo film svim školama najavili kao program iznenađenja! Pogledati ga možete i sada, a poveznica na njega oglašena je na ovoj web-stranici u padajućem izborniku Zvonimir Balog te u rubrici Balogoveznice.

Sve učenike i njihove mentore koji su na raspisani natječaj 2. Balogijade radove poslali prije početka nastave na daljinu (i time prekida pristizanja učeničkih radova zbog razumljivih razloga) za njihov smo trud nagradili ravnopravnim prigodnim nagradama koje su im dostavljene na adrese škola.

Na taj smo način, projekcijom filma i nagrađivanjem svih pristiglih radova, ipak i u takvim nezapamćenim pandemijskim okolnostima uspjeli na jedan drugačiji način održati Balogijadu, što nas je u tim teškim trenutcima vodilo naprijed, a nadamo se da smo i sve koji su pogledali film o Zvonimiru Balogu uspjeli zaraziti tek neugasivim entuzijazmom i vječnim optimizmom, kao i željom za ponovnim sudjelovanjem na idućoj, 3. Balogijadi! 😊