Prije točno 90 godina rodio se Zvonimir Balog - 30. svibnja 1932. godine u Svetom Petru Čvrstecu! 

 

O 90. godišnjici rođenja u Križevcima je organiziran Jubilej Zvonimira Baloga, niz događanja kojim smo ovu značajnu obljetnicu prigodno obilježili! Tako smo imali prigode vidjeti likovnu izložbu radova učenika kojima je Zvonimir Balog nekada bio mentor, uživati u književnoj večeri u kojoj su Baloga čitali Barbara Rocco i Tomislav Hrebak, pogledati dokumentarni film Naš Zvonimir Balog - igrotvorni genij koji je dostupan i na našoj stranici balogijada.hr, sudjelovati na nacionalnom stručnom skupu 90 godina Zvonimira Baloga za učitelje razredne nastave, likovne kulture i hrvatskoga jezika, kao i promovirati novo, jubilarno izdanje Nevidljive Ive koje je izdala nakladnička kuća Katarina Zrinski iz Varaždina, a koje likovno obogaćuju i najbolji radovi s 3. Balogijade! 

Vrhunac proslave bila je predstava Ljubiti, samo ljubiti, izvrsnog Teatra Poco Loco iz Zagreba, koja je u ponedjeljak 30. svibnja, na Balogov 90. rođendan, održana u Križevcima i na kojoj se okupilo mnoštvo djece koja su razdraganim poklicima oduševljeno pratila izvedbu. Organizator jubileja bio je Tomislav Hrebak.

90 godina Zvonimira Baloga zaslužilo je proslavu dostojnu takvoga umjetnika i nadamo se da smo u tome i uspjeli! Zahvaljujem svima koji su posjetili nešto od programa - pozivam vas da i dalje pratite naš rad te čitate Baloga, slikate i stvarate uz njega te se s njim veselite, smijete i odrastate! :) 

 

U proslavu isto tako želimo uključiti i drage male balogovke i balogovce iz cijele Hrvatske, stoga ćemo u dogledno vrijeme na našem youtube-kanalu objaviti i neke snimke s održanog jubileja, a dotad vam ostavljamo link na audiozapis jedne lijepe, vrlo tople Balogove priče iz zbirke Zeleni mravi

Priča je dostupna u okviru radijske emisije Večernji pričokaz koju emitiraju Radio Križevci i Radio Korčula, a slušati je možete i na njezinu youtube-kanalu. 

 

Dragi Zvonimire Balogu, sretan ti 90. rođendan! :)

tvoje balogovke i balogovci