Cijenjene mentorice i mentori, učenice i učenici, dragi prijatelji Balogijade, 

 

objavljeni su rezultati krasnoslovno-scenskog i likovnog natječaja 4. Balogijade i možete ih preuzeti i pogledati u privitku ove objave! :)

Rezultati su trebali biti objavljeni jučer, 30. svibnja - na dan kada smo obilježili 90. godišnjicu rođenja Zvonimira Baloga, stoga mi dopustite samo da vam ukratko objasnim zašto su objavljeni danas, a ne jučer. Velik je odaziv na naš natječaj i samim time moguće su i pogreške; tako se dogodilo da je naše stručno povjerenstvo za odabir likovnih radova za nagrađivanje i sudjelovanje u likovnoj izložbi odabralo i tri rada koja su bila označena zaporkama, no nismo za njih primili rješenja te nismo znali o kojim se učenicima radi. 

Sve je ostalo bilo spremno, no nisam želio zakinuti učenike koji su ostvarili lijepo postignuće pa smo organizirali gotovo filmsku potragu za autorima radova i na kraju smo uspjeli! Ispričavam se zbog toga svima vama koji ste objavu rezultata čekali dan više od planiranog! Znam da je to ponekad teško izvedivo, što se pokazalo i ovim primjerom, no i dalje vjerujem da Balogijada može biti natječaj u kojemu neće biti diskvalifikacija i u kojemu se sve može uspješno provesti na korist djece, stoga vas još jednom molim da prije slanja radova dodatno provjerite jesu li poslani svi traženi podatci i je li sve u skladu s propozicijama natječaja. Kažem, pogreške su moguće i ljudske, no zajedno ih možemo svesti na minimum. :) 

 

Svim laureatima ovogodišnje 4. Balogijade, kao i njihovim mentoricama i mentorima, čestitam na postignuću i zapaženom uspjehu! Vi ćete biti izravno kontaktirani zbog sudjelovanja na završnoj svečanosti koja će se ove godine održati uživo u Balogovu rodnom mjestu Sveti Petar Čvrstec pokraj Križevaca - 17. lipnja ove godine! Laureati krasnoslovno-scenskog natječaja uživo će izvesti pjesme iz Veselog zemljopisa za čiju ih je poslanu izvedbu naš stručni žiri nagradio, a laureati likovnog natječaja sudjelovat će svojim slikama na likovnoj izložbi 4. Balogijade! Na završnu svečanost bit će pozvani svi nagrađeni učenici, njih ukupno 40 u objema kategorijama natječaja, koji će pritom i preuzeti svoje zaslužene nagrade. Podsjećamo da svaki nagrađeni učenik dobiva i dvije ulaznice za nacionalni park ili park prirode, a tko će ići u koji park otkrit ćemo zajedno u završnom programu! :) Učenici koji u likovnom natječaju nisu osvojili glavne nagrade, ali sudjeluju u likovnoj izložbi, dobit će zbornik likovnih radova i lijepu memorabiliju, kao i zasluženu pohvalnicu, a u srpnju će likovna izložba radova 4. Balogijade biti organizirana i u Nacionalnom parku Krka, o čemu će biti još obavijesti.

 

Još jednom svima zahvaljujem na sudjelovanju u Balogijadi, pogotovo vama mentoricama i mentorima koji vrijedno radite s našim učenicima te iz godine u godinu pratite vašu i našu Balogijadu! Ove godine u Balogijadi je sudjelovalo gotovo 1100 učenika iz 155 hrvatskih osnovnih škola - uspjeh Balogijade vaš je uspjeh! Hvala vam! 

 

Čestitam svima i vidimo se u Balogovu Svetom Petru Čvrstecu 17. lipnja! :)

Tomislav Hrebak, voditelj Balogijade

 

 

4. Balogijada - rezultati krasnoslovno-scenskog natječaja

4. Balogijada - rezultati likovnog natječaja