Drage balogovke i balogovci, zvrkolovke i zvrkolovci,

 

od 23. do 30. svibnja u Križevcima, gradu udaljenom 15-ak km od Balogova Svetog Petra Čvrsteca, održava se Jubilej Zvonimira Baloga

Riječ je o nizu događanja kojima će se prigodno obilježiti 90. godišnjica rođenja Zvonimira Baloga!

 

Balog je rođen 30. svibnja 1932.  u Svetom Petru Čvrstecu i ovim ga se događanjima kolektivno prisjećamo kao izvanrednog i neponovljivog 

književnog i likovnog umjetnika, ali i vrsnog likovnog pedagoga - učitelja likovnog odgoja u školama u Svetom Petru Čvrstecu i Svetom Ivanu Žabnu. 

 

U privitku možete pogledati i preuzeti program događanja. 

 

Srdačno vas pozivamo na Balogov jubilej - osim uživo u Križevcima, program će se moći pratiti i na facebook-stranici Televizije Križevci, koja će prenositi većinu događanja.

Slobodno možete zapratiti navedenu stranicu i pridružiti nam se na Jubileju Zvonimira Baloga - bit će nam drago! :) 

 

Posebno ističemo da će se u petak, 27. svibnja, u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci s početkom u 19,00 sati održati promocija jubilarnog izdanja Nevidljive Ive

Znam s kolikim je se nestrpljenjem očekuje, što se ponajviše odnosi na laureate likovnog natječaja 3. Balogijade, stoga mi je veliko zadovoljstvo objaviti da je naša draga Nevidljiva Iva otisnuta te ćemo je sada upoznati u novom, slavljeničkom ruhu!

Pandemija koronavirusa onemogućila je njezin raniji izlazak, no balogovski duh i elan nije zaustavila te je nova Nevidljiva Iva sada s nama! 

Svi mentori učenika koji su na likovnom natječaju 3. Balogijade osvojili Nevidljivu Ivu, dakle čiji su radovi, da se prisjetimo prošlogodišnjeg natječaja, likovno obogatili Nevidljivu Ivu, bit će izravno kontaktirani.

 

Priloženi plakat slobodno možete podijeliti i na svojim školskim stranicama i/ili drugim platformama, možda i proslijediti lokalnim medijima - bit će nam drago da se vijest o ovom velikom Balogovu jubileju pronese Lijepom Našom! :)

Hvala vam i vidimo se na Jubileju Zvonimira Baloga!

 

Tomislav Hrebak, organizator programa

 

 

Jubilej Zvonimira Baloga - 90. obljetnica rođenja